Profilaxie

Pentru a va putea oferi cele mai bune solutii in ceea ce priveste preventia acestor boli, este foarte important sa aflam factorii declansatori si sa-i eliminam, precum si sa restabilim echilibrarea functiilor biologice naturale. Din acest motiv, ne-am alaturat coceptului GC care a perfectat o serie de teste de identificare a factorilor cariogeni si care a propus si solutii minim invazive in eliminarea lor. Pe langa controlul dintilor , examinarea pacientului include si depistarea factorilor cu risc cariogen cum ar fi alimentatia, modul de periere a dintilor, cantitatea si capacitatea tampon a salivei, concentratia bacteriilor cariogene (Streptococ Mutans). Toate acestea le observam cu ajutorul unor teste, jucandu-ne ca la laboratorul de chimie.

1.Corectitudinea periajului se apreciaza in functie de indexul de placa bacteriana. Acest test se realizeaza in cateva minute si consta in aplicarea unui gel colorat pe dinti cu ajutorul unui aplicator. Pacientul clateste apoi si dupa aceea are loc identificarea placii bacteriene. Placa bacteriana este acel depozit moale aderent de dinte sau de partile moi si este de fapt un sistem ecologic microbian viguros si cu o activitate metabolica foarte intensa. Bacteriile organizate in acest fel sunt de 4000 de ori mai nocive decat aflate de sine statator.

Aplicare Revelator: inainte-aplicat-dupa aplicare
Revelator aplicat

Pacientului i se explica toate riscurile carora se expune prin efectuarea unui periaj incorect. Prin directa vizualizare a zonelor unde este fie placa moale (roz), fie veche (albastru), fie cea acida (albastru deschis) pacientul este motivat sa-si corecteze periajul si va fi instruit foarte exact cum sa o faca.

2. Saliva Check-Buffer este un test de evaluare calitatii salivei si a fluxului salivar. Se testeaza ambele tipuri de saliva: de repaos si stimulata. Rezultatele obtinute se refera la:

- fluxul si consistenta salivei de repaos pentru a obtine date in ceea ce priveste stilul de viata al pacientului
- pH-ul salivar in repaos si avertizarea in cazul unei aciditati prea mari
- Cantitatea de saliva stimulata pentru a identifica eventualele probleme ale glandelor salivare
- Capacitatea tampon a salivei stimulate stabilind astfel eficienta acesteia in neutralizarea acizilor din cavitatea bucala

3. Saliva Check Mutans este un test ce detecteaza nivelul ridicat de Streptococ Mutans. Rezultatele sunt disponibile in doar 15 minute. Aceaata bacterie se stie ca este direct implicata in producerea cariilor.

Astfel, in urma acestor teste se imbunatateste motivatia pacientului pentru o mai buna igiena si pentru corectarea obiceiurilor alimentare.

Trebuie sa stiti ca preventia avansarii cariilor este posibila, in cazul in care pacientul este dispus sa isi modifice anumite obiceiuri legate de alimentatie si de periajul dintilor. In practica de zi cu zi combinam curatarea mecanica a dintilor care se face prin detartaj cu ultrasunete, periaj, airflow cu indicatii asupra alimentatiei si promovam conceptul remineralizarii si al reechilibrarii florei bateriene orale.

Detartrajul se realizeaza cu ajutorul ultrasunetelor si cu ajutorul lui se indeparteaza tartrul supragingival si cel subgingival( cat se poate).
Vizualizare caz Detartraj

Periajul profesional se face cu ajutorul unor periute si a unor paste si are rolul de netezire a suprafetelor rugoase ce raman in urma indepartarii tartrului.

Airflowul indeparteaza coloratiile externe de pe dinti cu ajutorul unui jet de aer, apa si bicarbonat.

Instructajul de igienizare se refera la indicatii si explicatii in legatura cu periajul dentar urmate de exersarea miscarilor si a manevrelor de catre pacient. Ne asiguram ca pacientul a inteles si poate reproduce intocmai ce i-am recomandat.

Pentru a preveni aparitia cariilor la dintii permanenti tineri folosim tehnica sigilarii dintilor, metoda complet atraumatica care foloseste materiale puternic eliberatoare de fluor.

In cazurile de hipersensibilitate va putem ajuta aplicand niste substante care sigileaza canaliculele dentinare expuse.

Petele albe lucioase de hipomineralizare se amelioreaza vizibil in 3-6 sedinte de cabinet, fara a folosi freza pe dinte. O data pe saptamana se aplica pe dinte o substanta dupa un anumit protocol si apoi se face in continuare un tratament de continuare acasa.


Cazuri clinice hipomineralizare
Cazuri clinice HipomineralizareProgramare onlinePROGRAMARE ONLINE


TestimonialeTESTIMONIALE
Galerie clinica

In continuare


IconTARIFE
Tarife clinica clinica

In continuare


IconPROMOTII
Promotii clinica clinica

In continuare